FAQ

Často kladené otázky (FAQ)

Časté dotazy a odpovědi

Velmi dobré! Protože ve společnosti WALTER GROUP máte jako nastupující zaměstnanec všechny šance. Jestliže přicházíte ze vzdělávací instituce se zaměřením na ekonomické, jazykové nebo technické obory, hned u nás nastoupíte přímo do obchodní oblasti. Bez oborových znalostí, ale zato v rámci intenzivního školicího programu, který nazýváme „Train the Winner“.

V doprovodu vlastního kouče zvýšíte své odborné a sociální kompetence a plynule se zapracujete v rámci Vašich budoucích úkolů. Protože také skupina WALTER GROUP trvale a intenzivně roste, průběžně se naskýtají další kariérní příležitosti.

Všimněte si prosím, že společnost WALTER GROUP téměř všechny vedoucí pozice obsazuje z vlastních řad.

Zkušenosti nebo znalosti v oboru nejsou pro vstup do našich obchodních operativních aktivit obvykle nutné. Protože nové zaměstnance si školíme v rámci našeho školicího programu „Train the Winner“ jak teoreticky, tak prakticky napřímo. Samozřejmě existují některé oblasti, ve kterých patřičné zkušenosti a základní znalosti velmi oceňujeme. Například v našem IT, v právním oddělení nebo v prodeji, kde můžeme profesionálům nabídnout atraktivní kariérní příležitosti. Náš tip: jednoduše se mrkněte na naše Volné pracovní pozice.
Klasickým učebním oborům manažer(ka) spedice nebo administrativní pracovník(ce) se v naší společnosti nelze vyučit.
Společnost LKW WALTER je dopravní společnost bez vlastního vozového parku. Neboť i když plánujeme, organizujeme a řídíme silniční přepravu, realizujeme ji prostřednictvím našich dopravních partnerů. Proto není smysluplné, abyste se o práci řidiče u společnosti LKW WALTER ucházel(a).
Úplně jednoduše. Nejlépe bude, když použijete náš online formulář uchazeče o zaměstnání. Naleznete jej v inzerci pracovních míst v nabídce Volné pracovní pozice. Formulář uchazeče o zaměstnání Vám nabízí možnost nahrát až 5 příloh. Mezi nimi by měly být Váš životopis, motivační dopis a nejdůležitější vysvědčení. Samozřejmě se můžete o zaměstnání ucházet také písemně poštou nebo e-mailem.

V naší nabídce Volné pracovní pozice obsahuje každý inzerát odkaz, který Vás navede na online formulář uchazeče o zaměstnání. Vyplňte jej prosím a pošlete jej společně s Vašimi podklady k žádosti o zaměstnání. Následně ihned obdržíte e-mail. Potvrdí Vám, že Vaše žádost o zaměstnání k nám došla v pořádku. Potom to trvá maximálně 14 dní, než od nás dostanete zprávu o výsledku Vaší žádosti o zaměstnání. Jestliže bude vyhodnocena kladně, pokračujeme následovně:

  1. První seznamovací rozhovor proběhne po telefonu
  2. Druhý rozhovor s jedním z našich personalistů se uskuteční online nebo osobně
  3. Máte možnost: sjednat termín další schůzky s některým z vedoucích oddělení

O konečném výsledku žádosti o zaměstnání Vás budeme informovat e-mailem nebo telefonicky. Jestliže budete mezitím chtít informace o stavu Vaší žádosti, náš personální manager pro uchazeče se Vám bude rád věnovat.

Je to pro nás samozřejmost. Pokud jste úspěšně absolvovali 1. fázi procesu náboru do zaměstnání (telefonní rozhovor), pozveme Vás na další schůzku a pokud by se měla uskutečnit osobně, uhradíme Vám cestovní náklady.

Ne, jestliže jste občanem(kou) státu z EHS (Evropského hospodářského společenství). Ano, jestliže přicházíte ze třetího státu. V tomto případě potřebujete kromě pracovního povolení také povolení k pobytu. Při podání žádosti Vám samozřejmě rádi pomůžeme.

Další informace na téma pracovního povolení naleznete také na stránce rakouského úřadu práce Österreichisches Arbeitsmarktservice (zkr. AMS).

S našimi nabídkami pracovních míst se v první řadě obracíme na absolventy odborných škol, odborných akademií, odborných vysokých škol a univerzit se zaměřením na ekonomické, jazykové nebo technické obory. Proto nemusíte mít žádné další speciální odborné znalosti. Potřebné know-how pro Váš profesní úspěch Vám, jako nově příchozím zprostředkujeme v našem školicím programu „Train the Winner“.
Němčina je náš firemní jazyk. Abyste při Vašem vzdělávání a interní komunikaci mohl(a) odpovídajícím způsobem komunikovat se všemi spolupracovníky, předpokládáme počáteční znalost němčiny na úrovni nejméně B1. Ještě lépe B2 (dle evropského referenčního rámce pro cizí jazyky).
S našimi zákazníky a obchodními partnery mluvíme v jejich mateřském jazyku. Tomu by zodpovídajícím způsobem měly odpovídat Vaše znalosti příslušného cizího jazyka / příslušných cizích jazyků. Konkrétně požadujeme B1. Ještě lépe B2 (dle evropského referenčního rámce pro cizí jazyky).
Neexistují žádné pevné vstupní termíny. Individuální Trainee program, přizpůsobený Vašim potřebám, začíná ihned po Vašem nástupu do WALTER GROUP. Skládá se z kvalitních všeobecných vzdělávacích kurzů a školení prohlubujících specializaci s ohledem na Vaše budoucí pracovní zařazení.
Trainee program plní dva důležité úkoly. Na jedné straně Vás má odborně vzdělávat a připravit na pozdější úkoly. Na druhé straně slouží ke vzájemnému poznávání. Ale určitě se nejedná o další selektivní výběr uchazečů. Vycházejte z toho, že jako rodinný podnik, vědomý svých tradic, máme zájem o společnou dlouhodobou spolupráci. Ovšem od Vás očekáváme, že si vyhnete rukávy a každý den ze sebe vydáte to nejlepší.
Samozřejmě už během školící fáze obdržíte Vaší mzdu kompletně, protože v rámci svých možností již budete aktivně pracovat.
Na základě právních předpisů budete pracovat 38,5 hodin týdně. Začátek pracovní doby je v 8.00 hodin. S ohledem na flexibilní pracovní dobu se může začátek pracovní doby pohybovat mezi 7 a 9 hodinou a podle toho se posouvá i konec pracovní doby. U nás neexistují noční směny a samozřejmě o víkendech si užíváme dnů pracovního klidu. Jako zaměstnanec na plný úvazek máte nárok na 5 týdnů dovolené ročně. Kromě toho poskytuje WALTER GROUP možnost práce z domova a 38,5 hodin volna navíc, jako kompenzaci za to, když se něco protáhne.
Klademe velký důraz na kultivované a profesionální vystupování. To znamená oblečení pro volný čas ve svém volnu a neformální klasický styl do kanceláře.
Nemůžeme Vám samozřejmě žádný byt garantovat, ale rádi Vám poskytneme podporu při jeho hledání. V tomto směru spolupracujeme se spolehlivými pronajímateli a bytovými družstvy v regionu, abyste si startovací bydlení mohl(a) přímo a nekomplikovaně s největší pravděpodobností pronajmout.
Vedle veřejného dopravního spojení našim zaměstnancům navíc poskytujeme k dispozici kyvadlovou dopravu mezi Vídní a Wiener Neudorf zdarma. Lokalita Kufstein je umístěna centrálně a je perfektně napojena na veřejnou dopravní síť (autobusy a železnici). Kdo přijíždí autem, využívá na obou místech zdarma naše parkovací místa (parkovací garáže).

Výkon je ve skupině WALTER GROUP velice podstatným aspektem. Současně klademe velký důraz na rovnováhu, zdraví a rodinné firemní klima.

  • Pro udržení rovnováhy mezi pracovním a osobním životem podporujeme sportovní aktivity, jako jsou plážový volejbal, fotbal, běh, lyžování, tenis a spinning.
  • Zdraví našich zaměstnanců podporujeme nekuřáckými kancelářemi, monitory chráněnými proti záření, optimálním pracovním prostředím, velkorysými prostory k relaxaci nebo k setkání (meetingpoint, WALTER park), lékařem s očkovací službou přímo ve firmě a mnohými dalšími.
  • Jako rodinná firma klademe velký důraz na dobré pracovní prostředí a vyhraněný týmový duch, podporovaný silným smyslem pro MY.
WALTER GROUP je managementem řízená soukromá koncernová společnost se širokým záběrem působnosti, jejíž nezávislost a dlouhodobou existenci zajišťuje nadace, správní rada a důležitý spojovací článek, kterým je rodina zakladatele.
Skupina WALTER GROUP se nikdy nepodílela na spekulativních obchodech nebo riskantních převzetích firem. Organicky rosteme se svými partnery a finanční prostředky vydáváme teprve tehdy, když jsme je předtím vydělali!
Doprava má vždy budoucnost. To samé platí pro inteligentní kontejnerová prostorová řešení, logistiku skladování a obchod s nemovitostmi. Proto na Vás u společností LKW WALTER, CONTAINEX a u všech dalších firem skupiny WALTER GROUP čeká úkol s perspektivou do budoucnosti. Díky naší specializaci, vyvážené struktuře zákazníků a širokému spektru odvětví našich zákazníků jsme na konjukturálních výkyvech dalece nezávislí. To nám zajišťuje úspěch a Vám dlouhodobou profesní budoucnost.
Skupina WALTER GROUP má dvě zastoupení v Rakousku. Naše centrála ve Wiener Neudorf leží jižně od Vídně. Naše druhé zastoupení je doma v městečku Kufstein v Tyrolsku. Na obou místech naši zaměstnanci složeni ze 40 národností zpracovávají naše trhy v Evropě, Rusku, Střední Asii, na Blízkém východě a v severní Africe.
To plně závisí na tom, jestli pracujete v Kufsteině nebo ve Vídni. V posledním případě si užijete v cenově výhodné zaměstnanecké restauraci s výběrem z 5 meníček každý den. V Kufsteině budete jíst ve vybrané restauraci, s finanční podporou skupiny WALTER GROUP.
Samozřejmě! Pokud právě studujete na univerzitě nebo navštěvujete vyšší odbornou školu nebo na střední odborné škole, můžete se ucházet o prázdninovou praxi nebo několikaměsíční odbornou praxi. Potom budete přesně vědět, jak by měla vypadat Vaše vysněná práce ve skupině WALTER GROUP.
Doporučili bychom Vám ucházet o to pracovní místo, které Vás zajímá nejvíce. Pokud existují další pracovní pozice o které byste měli zájem, uveďte to formou poznámky do Vaší žádosti o místo. Vaši žádost o místo vždy důsledně prověřujeme s ohledem na veškeré volné pozice a v případě jiného vhodnějšího volného místa se na Vás obrátíme.
Vaši žádost o místo prověřujeme vždy s ohledem na všechna volná místa, odpovídající Vašemu profilu, která z našeho pohledu připadají v úvahu. Pokud jste od nás obdrželi odmítavou odpověď, znamená to, že pro Vás v současné době nemáme žádnou vhodnou pracovní pozici. Pokud jste byli pozváni na pracovní pohovor, můžete pracovní místa, o která byste měli zájem projednat přímo s pracovníkem, který pohovor vede.
Pokud budeme mít pro praktikanty vhodná volná místa, najdete inzeráty s nabízenými pozicemi. Pokud žádný inzerát nabízející praxi nenajdete, jsou všechna místa pro praktikanty již bohužel obsazena. Doporučujeme Vám zaslat Vaši žádost 4-6 týdnů předtím, než chcete začít praxi vykovávat. Pokud momentálně není vypsáno žádné praktikantské místo, a vy máte o praxi přesto stále zájem, můžete nás kontaktovat telefonicky. Rádi Vás budeme informovat o dalších možnostech.
Chtěli bychom každé uchazečce/ každému uchazeči dát možnost, aby si našli pro sebe to pravé. Proto u nás můžete absolvovat tříměsíční nebo půlroční praxi, anebo přímo nastoupit do zaměstnání na dobu neurčitou. Vždy Vás čeká důkladné zaškolení v rámci našeho školicího programu. Pokud se během praxe potvrdí, že se naše představy a očekávání shodují, můžete z praxe přejít rovnou do pracovního poměru na dobu neurčitou. Zcela samozřejmé je, že i praxe je u nás placená!
Kontakt